~ Andra generationens uppfödning, första klassens drömhäst ~

Född: 13 maj 2009
Uppfödare: Pernilla Persson, Grängesberg
Höjd: 67 cm/27 kg som nyfödd
94 cm som ett år
97 cm som två år
100/15 cm som tre år
104,3 cm som åtta år
Meriter: Diplom, GI
SUCH
41 poäng på utställning
Hopputmärkelse 3-årstest
Utbildning: Körd

 

Webbstamboken
Pernilla om Medusa
Galleri

© Pernilla Persson

Maj 2017

© Lars Åhlström

Maj 2016

e.Allgunnens Micko RS 259
Mbr, 103 cm, prem B

Gletness Rockall RS 155  
Fx, 97 cm, ELIT
Nila RS 1420 
Br, 104 cm, ELIT

 

u.Gränje Valkyria RS 5424
Fx, 102 cm, prem GI

Paul vd Papenhoeve RS 185
Fx, 99 cm, A
Wivi RS 4112
Rsk, 100,5 cm, GI

 

HÄRSTAMNING
Medusa
är en riktig drömuppfödning. Jag har sen första gången jag såg honom alltid varit svag för hennes far, Allgunnens Micko, som i mina ögon förenar en utmärkt rastyp med fantastiska rörelser och ett mycket trevligt temperament. Men jag väntade förstås med att använda honom tills han flyttat från "grannsocken" ner till södra Småland. ;-)

Micko företräder en kombination av flera förärvningssäkra engelska linjer som Marshwood, Transy, Netherley, Harviestoun och Annandale. Fadern Gletness Rockall har gjort ett ordentligt avtryck i den svenska shetlandsaveln och är inte ELIT-premierad för inte. Modern Nila är ett diplomsto som själv har lämnat synnerligen högt meriterad avkomma - förutom Micko även hingsten Allgunnens Xtan och sex diplomston. Flera av hennes avkommor har dessutom gjort väl ifrån sej på travbanorna (Micko själv vann Lilla Elitloppet 1995). Totalt har hon minst 360 avkommepoäng, vilket är tre gånger mer än vad som krävs för ELIT - och 80 poäng tillgodo för Super-ELIT.

Nila var e.Rosafir of Transy som A-premierades framförallt för sina goda stoavkommor, varav flera med prefixen Furunäs och Hammarshus. I sin allra sista årgång lämnade Rosafir även sonen Furunäs Fernando som liksom sin far premierats med A.

I tredje led figurerar Firth Bracken som med åtta godkända söner och 14 diplomston var en av de tre första shetlandshingstarna att tilldelas ELIT när det infördes. Hela Mickos stolinje består av ELIT-ston, från modern Nila, mormodern Jasmine, mormorsmor Emila  tillbaka till mormorsmormor Kirkbride Flake - "foundationmare" hos familjen Fransson och upphovet till en av landets mest framstående stofamiljer, kallad Lotta-stammen (eftersom det var vad Flake kallades för till vardags).

Medusa är Valkyrias första föl. Mer om mödernet finns att läsa om på Valkyrias sida.

 

Foton Pernilla Persson, förutom: Jasmine - Nina Larsson och Rosafir - Carina Wingårdh